Jeg bliver provokeret af min svigerinde
maj 12, 2013
Kan du hjælpe min mand?
august 9, 2014

Er min kone narcissist?

Hej Mette

Jeg har læst din bog “Poul Glargaards datter” og jeg tror altså at min kone er narcissist. Hun bliver stiktosset, hvis hun ikke får opmærksomhed og siger, at jeg ikke elsker hende. Jeg er nødt til at give hende gaver hele tiden, ellers råber hun af mig.

Når vi har sex, vil hun høre mig sige, at hun er den bedste og når vi har gæster, siger hun altid, at der ikke er nogen der forstår hende, fordi hun er klogere end de fleste.

Hun var så fantastisk skøn, sød, givende og kærlig det første år, og hun fik mig til at føle, at jeg virkelig var noget særligt, men så begyndte det ligesom at gå galt og nu er det lige meget hvad jeg gør, så er det ikke godt nok og jeg er et fjols.

Hun passer på kriterierne for en narcissist, men hvordan kan jeg blive sikker? Jeg kan ikke holde ud at leve sådan!

Mange hilsner

XX

—————————————–

Kære XX

Det lyder som om det er ret voldsomt for dig at leve i. Mon du er vant til kaos og utryghed fra tidligere i dit liv, siden du kan leve med det?

Nogle gange leder vi efter undskyldninger for at gøre det som er godt for os selv i stedet for bare at gøre det. Det lyder ikke som om du har det rart i det forhold, men alligevel bliver du – hvorfor? Du søger efter bevis for, at din kone er narcissist, men i stedet må du kigge på dig selv og finde ud af hvad der er rigtigt og godt for dig.

Mit gæt er, at hvis hun er narcissistisk, har hun fået dig overbevist om, at det er din skyld, at hun er så vred og at jeres forhold ikke fungerer. Men der skal altid to til at få tingene til at gå godt eller gå galt i et parforhold. Mon hun er enig i, at hun selv har et ansvar?

Jeg vil foreslå dig, at fortælle om hvordan du har det til dem der er tæt på dig, både venner og familie. Mærk efter hvad det er du får ud af forholdet som er godt for dig lige nu. Stil dig selv spørgsmålet: “Hvis det ikke er rart at være i, hvorfor bliver jeg så?”

Held og lykke

Mange hilsner

Mette