Skal jeg droppe alkohol?
januar 31, 2013

Ingen sex i ægteskabet – hvad gør jeg?

Hej Mette

Jeg håber, at du kan hjælpe mig med at gøre nogle frustrationer mindre. Jeg har prøvet at fatte mig korthed, så du kan vurdere om det er noget, du kan hjælpe med.

Min hustru og jeg har kendt hinanden i over 15 år. Jeg er helt vild med hende. Hun er inspirerende og smuk og klog – ja jeg kan blive ved. Jeg blev fra start bonusfar til et barn på knap 2 år, så i dag har vi 2 børn på 17 og 10 år. Men vi har desværre aldrig haft et egentligt sexliv.

Min hustru siger, at hun ikke har lyst, fordi hun har lavt selvværd. Og hun vil ikke tale om det eller gøre noget for at ændre det. Jeg er vildt ked af det, fordi jeg har lyst til hende hver dag. Jeg vil gøre alt for min hustru, men jeg kan ikke forstå at hun ikke vil gøre noget for vores forhold. Det gør nok allermest ondt, at hun ikke giver udtryk for, at hun gerne vil have løst op for tingene. Hun behandler mig dårligt og i bund og grund mener hun, at det bare er mit problem, så det må jeg selv løse. Det gør mig rigtigt ked af det, for jeg har det jo sådan, at jeg elsker hende og vil gøre alt for at hjælpe, hvis hun har det mindste problem.

Hvad kan jeg gøre for at acceptere tingenes tilstand? Jeg tror ikke på, at hun får lyst efter 15 år med minimal lyst. Hun siger, at hun elsker mig og det tror jeg på. Vi har normalt en meget god kemi sammen, men den er endnu bedre, når vi også kan have en vis form for fysisk kontakt.

Hilsen den frustrerede

———————————————-

Kære frustrerede

Tak for din dybfølte mail – jeg kan næsten mærke din frustration herfra.

Du skriver at du ønsker at acceptere tingenes tilstand. Det er der kun en måde at gøre på – og det er at beslutte det. “Jeg vælger at have det godt med sådan som tingene er”.

Så er det løst!

Spøg til side: At acceptere tingenes tilstand vil være at give afkald på dig selv. At få dig – og det som betyder noget for dig, til at forsvinde. Er det virkelig det du vil? Alt hvad du indeholder af glæde, liv, begejstring og kærlighed vil forsvinde sammen med frustrationen. Lyder det som en løsning?

Det jeg læser ud af din mail er, at din hustru ikke magter at gøre noget ved hendes problem. Derfor skal du vælge at lade det være. Hun må gøre det hun skal gøre, når hun er klar til det.

Så mit spørgsmål til dig er: Hvordan kan du leve sammen med denne kvinde uden nogensinde at have sex med hende igen – og stadig være glad og mærke kærlighed? Sæt dig ned og tænk over hvad du helt konkret kan gøre for at leve sammen med hende med glæde og kærlighed, uden sex. Er det muligt for dig?

Stil også dig selv spørgsmålet: Hvis jeg var min egen gode forælder, hvordan ville jeg så hjælpe mig? Hvis mine børn stod i den situation som voksne, hvilket råd ville jeg så give dem? Hvis din bedste ven levede i sådan et parforhold, hvad ville du så sige til ham?

De bedste hilsner og tanker

Mette

[hupso]