Grænseløs
april 13, 2021
Dating for mønsterbrydere
februar 4, 2023

Hvordan slipper jeg af med tanker om hans utroskab?

Kære Mette

Min kæreste har været utro – over mange måneder og med flere forskellige. Jeg har presset ham til at gå i parterapi med mig, men det gør ingen forskel i forhold til alle de tanker jeg har om alt det der er sket. Jeg har virkelig måtte tvinge ham til at indrømme hvad der er sket og nu er jeg sikker på at han lyver for mig, for jeg bliver ved med at kunne afsløre nye ting der er sket i de 5 år vi har været sammen.

Hvad gør jeg?

Kærlig hilsen
Lilly Marie


 

Kære Lilly Marie

Alt hvad jeg skriver nu er fordi jeg ikke vil lyve for dig. Du har haft løgn nok i dit liv. Er du klar til sandheden?

Hvor mange gange skal han være dig utro før nok er nok og du forlader ham? Hvis han har været utro – uden egentlig at ville det – for det siger han vel? At det egentlig ikke var det han ville? Når han gør det uden at det er med vilje, så er det en afhængighed – og sådan en tager årevis at slippe. Det betyder, at han vil fortsætte sin adfærd – formodentlig indtil han mister alt hvad han elsker.
En afhængighed kan ikke stoppes af andre, KUN af den som er afhængig og det vil tage et par år i terapi før han er helt “clean”.
(Og hvis han HAR gjort det MED vilje, så er han psykopat og det er noget helt andet)

 

OG du – din afhængighed er at disrespektere dig selv – at acceptere at være sammen med en mand som nok giver dig ordene du har brug for, men som ikke lægger handling bag. Det er du formodentlig vant til fra din opvækst i et eller andet omfang – og det betyder, at selv hvis du forlader din nuværende kæreste, så vil du formodentlig finde en anden som har lignende problemer. Vi gentager vores mønstre indtil vi beslutter os for at bryde dem. Og dit mønster er at finde dig i at blive disrespekteret. (Blandt andet)

 

Lige nu giver du ham skylden for dit ubehag – og det er forståeligt – men det er dig, som vælger at blive i forholdet og udsætte dig selv for det igen og igen. Det er med andre ord DIG som skal stoppe med at være i relationer, hvor du bliver snydt og løjet for, for derved at vise dig selv at du er det vigtigste i verden for dig. Du har ligeså meget brug for behandling som han har.

 

Ingen terapeut kan hjælpe jer før i selv gør noget. Spar dine penge. Du får mere ud af at arbejde med dine egne problemer og lade ham tumle sine egne. Du kan IKKE forandre ham.

 

Find en gruppe til dig selv her: Generelt om mødelisten (aca-danmark.dk) – uanset om dine forældre var misbrugere eller blot dysfunktionelle, så er ACA for dig. Det er gratis, det eneste det kræver er forpligtelsen til at se dit problem i øjnene.

 

 

Men han vil kun få noget ud af det, hvis han SELV vælger – uden din påvirkning – at gå i gang med arbejdet. Hvis han IKKE selv BRÆNDER for at arbejde med sine personlige problemer, så ændrer hans adfærd sig ikke.

 

Jeg håber du vil prioritere din egen healing og starte arbejdet med dig selv. Dine fantasier og tanker om hans utroskab skyldes det traume du er blevet udsat for, ikke blot i forholdet til ham, men også fra din barndom. Det vil forsvinde når du arbejder med dig selv. Måske allerede efter nogle måneder. Derudover har jeg nogle redskaber der vil hjælpe dig med at slippe tankerne – men du skal bruge dem hver dag. Vil du det? Sådan håndterer du ubehagelige oplevelser – et mini kursus – kurset her vil hjælpe dig med at bearbejde traumerne.

God arbejdslyst

Kærlig hilsen
Mette