Hvordan skriver jeg farvel til min far?
februar 7, 2013
Virker terapi?
februar 28, 2013

Hvorfor siger han sådan?

Hej Mette

Godt initiativ med din brevkasse!

Jeg tænker over hvad jeg kan gøre, når min mand kritiserer mig, men jeg kan ikke rigtig finde et svar for jeg synes jo ikke bare jeg skal finde mig i det. Så hvordan håndterer jeg det – hvad skal jeg sige til ham, når han siger, at det jeg gør ikke er godt nok?

På forhånd tak
Marianne

——————–

Kære Marianne

Tak for din besked (fik beskeden på Facebook). Kan du komme med et par helt konkrete eksempler på, hvad din mand siger? Gerne helt ordret 🙂

Mange hilsner
Mette

——————–

Kære Mette

Tak for hurtigt svar – ja, han siger f.eks. “Hvorfor skal du støvsuge nu, når det er weekend og vi skulle hygge os?” og “Kunne du ikke ta’ og blive hjemme for en gangs skyld?!”

Han siger det i vredt og irriteret tonefald, som jeg har gjort noget forkert. Men jeg har drøntravlt i ugen og kan ikke altid nå at støvsuge inden weekenden.

Jeg synes det er rigtig vigtigt, at vi har et liv hver for sig og mine veninder er rigtig vigtige for mig. Vi går til sang hver torsdag og det er det der åbenbart gør ham sur. Jeg tror måske det er fordi han bare vil have at jeg skal sidde hjemme og kukkelure fordi han selv gør det.

——————-

Kære Marianne

Når vi bliver irriterede, så handler det som regel om os selv. Jeg læser at han siger noget om dig, men i virkeligheden kunne det godt være et udtryk for, at han har lyst til at bruge tid sammen med dig. Jeg tror jeg ville spørge ham om det er måske er tilfældet.

Dernæst hører jeg dig sige, at du mener han sidder og kukkelurer og det gider du ikke. Så hvordan kunne du skabe en rigtig hyggeaften med ham en gang om ugen, hvor det bare er dig og ham med et godt glas vin, en kop varm the, fødderne op i sofaen og samvær mellem jer to? Hvor i for eksempel taler om hvordan den sidste uge er gået, hvilke planer i har for ferie, hvad i drømmer om, hvordan det er på arbejdet, noget der gør jer glade eller et andet  godt emne. I kunne også gå en tur, spille et spil, læse højt for hinanden eller bygge med Lego – bare I er sammen. Og bare lige for en ordens skyld: TV og computer er ikke den slags samvær jeg taler om. 🙂

Jeg tror, at du måske kunne have glæde af at læse min bog “Nærvær, gnist og samtale” – der er masser af fif til at holde gnisten ved lige og få en bedre kommunikation.

Held og lykke

Mange hilsner
Mette