Kan du hjælpe min mand?
august 9, 2014
Hvad stiller jeg op med negative følelser?
februar 8, 2015

Min mand bliver frustreret af at lytte til mig =(

Kære Mette

Når jeg vil fortælle min mand om noget der går mig på, bliver han meget hurtigt frustreret og irriteret. Jeg har en chef, som jeg er meget træt af, selvom jeg er glad for mit job og når jeg “læsser af” på min mand, bliver han irriteret og siger, at han gider ikke høre det samme om og om igen. Han synes bare jeg skal sige op, hvis jeg ikke kan lide at være der, men jeg er glad for mit job – det er bare chefen, der ikke dur. Jeg bliver så ked af det, når min mand bliver irriteret og jeg bliver lidt bange for at sige ting til ham, fordi jeg ikke ved hvordan han vil tage det. Har du et godt råd til mig?

Kærlig hilsen
Irene

Kære Irene

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstår, at du bliver ked af det, når du føler, at det du kommer med ikke kan rummes af din mand – æv! Der er nu ganske givet en rigtig god og enkel forklaring på hans reaktion.

Mænd vil – for de flestes vedkommende – rigtig gerne gøre deres kvinde glad og løse hendes problemer. Hvis din mand tror, at han skal LØSE dit problem og ikke bare LYTTE til dig, så MÅ han jo blive frustreret – for han kan ikke lave om på din chef. Derfor bliver han irriteret på dig. Men din mand skal jo slet ikke fikse noget her, du har bare brug for at blive lyttet til og ikke “fixet”, som jeg læser dit brev.

Han kan for sin egen skyld tænke, at når du fortæller ham noget, skal han IKKE fikse det, blot lytte. Og du kan hjælpe ham ved at huske, at kun når du BEDER ham om et godt råd, skal han give dig det. Du kan altså – inden du starter med at fortælle ham om det du går og tumler med – sige højt, at du blot har brug for at han lytter ELLER at du har brug for hjælp til en løsning.

Lad ham læse det her og tænke over, om det er rigtigt for ham, at han synes han skal løse problemet, for så kan han formodentlig slippe den idé og få det bedre med at lytte til dig 🙂

God fornøjelse!

Mange hilsner

Mette