Ingen sex i ægteskabet – hvad gør jeg?
januar 24, 2013
Hvordan skriver jeg farvel til min far?
februar 7, 2013

Skal jeg droppe alkohol?

Kære Mette,

Tak for dit indlæg om medafhængighed! Det ramte mig lige i hjertet – og som en mavepuster, og jeg kan mærke jeg liiige skal sunde mig lidt.

Fx har jeg nu valgt at droppe alkohol, da min mor er alkoholiker og min far døde af kræft, pga. for meget sprut, for flere år siden.

Må jeg lige lynhurtigt spørge dig, om du synes det er smart af mig at droppe alkoholen helt?
Eller om det er som du skriver, at man stadig er medafhængig, når man gør det stik modsatte?

Synes faktisk det er en lettelse at tage stilling og helt droppe alkohol, selvom jeg ikke selv har et problem; har tidligere delt den klassiske flaske vin om fredagen med min mand, og måske drukket 1-2 glas på hverdagene til middagen.

Jeg skal snart besøge min mor, og tidligere har jeg drukket mere, når jeg er sammen med hende (“vi er kun sammen nogle dage, så lad os feste”). Men altid været helt udkørt mentalt og fysisk, når jeg rejste igen.

Oh well, det blev til en lang smøre. Igen 1000 tak for dit indlæg; du gør en forskel <3 !

TAK fra GK

——————————————————-

Kære GK

Tak for din søde mail 🙂

Mærk lige efter i din mave – dropper du alkohol pga angst eller fordi det er godt for dig? Alt hvad du gør skal være med udgangspunkt i at det er godt for dig <3

Jeg har ikke droppet alkohol, men jeg bliver også fuld efter to glas så det regulerer sig selv. Jeg drikker dog aldrig i selskab med alkoholikere – for det er ikke godt for mig. Sådan er vi forskellige.

At være medafhængig ligger jo i din adfærd og ikke i din holdning til alkohol…

Håber det hjælper dig lidt 🙂

Mange hilsner
Mette

——————————————————

GK vender tilbage med følgende svar:

Har lige mærket efter; det er pga. angst, jeg nu i 10 dage ikke har taget et glas vin. Og MANGE tak for dit tip om ikke at drikke sammen med alkoholikere, det giver også mening for mig.

Så jeg har besluttet mig for at nyde et glas vin eller to når jeg har lyst. Og droppe det 100% når jeg skal besøge min mor – det gør faktisk at jeg nu glæder mig til at besøge hende!(!)

Varme tanker & godt at der er søde mennesker som dig, der gerne vil hjælpe.