Du har taget det første skridt til at forandre det der ikke virker i dit liv – det er et skridt på DIN personlige helterejse – rejsen tilbage til dit ægte og elskelige jeg. At slippe af med gamle mønstre, at lære dig selv at kende på en positiv måde og acceptere dig selv, så du kan have fokus på noget andet end utilfredshed og manglende glæde.

Det her kursus handler om ro, glæde og mening – men hvis vi kigger på det personlige arbejde i et større perspektiv, er der nogle hovedområder vi skal arbejde med for at komme hele vejen rundt. Derfor tilbyder jeg dig at komme med i Heltegruppen på Facebook, hvor der kommer flere redskaber, videoer og podcasts til dig om nogle af emnerne herunder. Du kan tilmelde dig og bruge LIGE det du vil, så meget eller lidt du ønsker i det tempo du har lyst til. Mange har travlt og kan kun bruge et par timer om ugen og derfor skal dét være muligt.

De tre hovedområder er:

  • Mig Selv

Det giver næsten sig selv, at det allervigtigste redskab du har, er dig. Det er dine tanker og dine holdninger der skaber din verden. Bare tænk på sådan en som danske Ole Henriksen – uanset om du kan lide ham eller ej, så har han et liv, som er max positivt. Det betyder ikke at han ingen problemer, udfordringer og dårlige dage har, men hans måde at håndtere det på, skaber forskellen.

olehenriksen

Dit syn på dig er grundlaget for hvordan dit liv bliver og det syn er sandsynligvis skabt af andre end dig selv. Så noget af det du vil komme til at arbejde med, er den måde du ser dig selv – at finde og fokusere på det positive og smide alle de gamle, dårlige historier ud, der handler om at du ikke er fantastisk.

  • Andre mennesker

Når dit syn på dig selv er skævt, så er dit syn på andre formodentlig også. Prøv bare at tænke på om dine venner må kende dine grimmeste og dårligste sider? Hvorfor ikke? Er de dårlige mennesker? Nej, vel? Det handler om hvordan du ser andre – der kan være meget mistillid forbundet med andre mennesker, hvis du er vokset op i en familie med uhensigtsmæssige mønstre.

Derudover, så er det sådan at vi tiltrækker en bestemt type mennesker, når vi har nogle bestemte historier. For eksempel kan vi have en historie om, at vi ikke fortjener at blive behandlet kærligt og derfor tiltrækker vi mennesker, der ikke behandler os kærligt.

Det kan vi heldigvis ændre på.

  • Din kommunikation

Når du kommer fra en familie med uhensigtsmæssige mønstre, så har du formodentlig ikke lært at tale kærligt til dig selv, at støtte dig selv og at have fokus på det positive. Du taler og tænker måske mere på dem der er udenfor dig, end det der er inde i dig.

Det hele kræver TO ting for at du kan forandre det, nemlig at du vil have opmærksomhed på det der ikke virker;

– det du siger, det du gør, de tanker du har og din indre dialog

– villighed.
Hvis du mærker modstand på noget af det du hører mig sige, så bare tillad din modstand at være der, men lad være med at lade den bestemme over dig.

Vi har meget ofte modstand på forandring, fordi det ubevidst føles som at træde ud over en afgrund eller at blive bedt om noget der er fuldstændig åndssvagt. Hvis jeg for eksempel fortæller dig, at i et sundt forhold skændes man slet ikke. Man kan diskutere og være uenige, men man råber aldrig af hinanden og man behandler ikke hinanden med kulde og afvisning. Tror du på det? Eller tænker du, at det kun er i amerikanske feel-good film, det eksisterer? Men det er rigtigt.

Det er ok – og helt forståeligt at du har modstand. Vores gamle mønstre kan finde på at forsvare sig voldsomt ved sige: “Det der, det er bullshit. Det kan ikke lade sig gøre. Jeg vil aldrig lykkes med det.” Så bare træk vejret og husk at det er bare tanker.

Her er den første video til dig.

Men inden du ser den, så vil jeg foreslå dig, at du skaffer dig en lille notesbog og en pen, så du kan skrive ned – for det er en rigtig god idé at skrive de tanker og følelser ned, som du støder på, når du ser den – hvis du støder på noget overhovedet. Prøv at mærke hvordan du har det efter videoen. Gjorde den noget ved dig? Hvis ikke, er det ok, men det er interessant at begynde at lægge mærke til, hvad der sker inde i dig, når du oplever – det er en del af rejsen hér.

God arbejdslyst!