Hvorfor siger han sådan?
februar 12, 2013
Jeg bliver provokeret af min svigerinde
maj 12, 2013

Virker terapi?

Hej Mette

Jeg så dig skrive på Facebook, at man må spørge om alt 🙂

Jeg er lidt skeptisk overfor terapi. Virker det virkelig? Jeg mener – jeg er vokset op i en familie med meget komplicerede betingelser og mine egne forhold har aldrig rigtig virket. Jeg synes jeg har gjort alt hvad jeg kunne for at gøre det rigtige, men det er som om jeg falder for den samme type mænd igen og igen – og min familie driver mig til vanvid.

Nu er jeg 37 og jeg må indrømme at jeg tænker, at der nok ikke er noget at gøre ved det, jeg må bare leve med sådan som mit liv former sig. Nogle gange føler jeg mig fortabt og ensom, men de følelser kan du vel ikke lave om på?!

Det kan godt være at det bare lyder som om jeg fisker efter at du skal love mig noget, men sådan er det ikke – jeg er virkelig nysgerrig. Jeg kender ikke nogen der har gået i terapi – eller også vil de ikke sige det. Måske dumt at spørge en terapeut, men jeg fornemmer at du selv har prøvet en del og derfor vil svare ærligt.

På forhånd tak
K.

—————————————–

Kære K.

Tak for dit brev – og tak for din åbenhed og nysgerrighed i forhold til terapien.

Terapi kan ikke forandre dit liv. Det der kan ske i terapi er, at du får nye redskaber til at gøre ting anderledes i dit liv. Det vil sige, at du for eksempel kan begynde at se dig selv på en ny måde. Når du ser dig selv på en ny måde, så udstråler du også noget andet og det betyder, at du tiltrækker noget andet.
Det betyder, at du vil få et andet syn på dig selv – måske vil du stadig være tiltrukket af mænd, som ikke er gode for dig, men du vil hurtigere se det – og du vil formodentlig et sted i processen begynde at se efter en anden type mand, som passer bedre til den du virkelig er.
Hvis du f.eks. udstråler, at du holder af dig selv og har det godt, så vil du tiltrække mænd, som synes det er lækkert – i modsætning til hvis du udstråler usikkerhed og frustration – så tiltrækker du mænd, som har brug for det.

Jeg kan selvfølgelig ikke give nogen garantier, men som du selv siger, så har jeg været igennem turen selv og mærket forskellen. Flere af mine veninder er terapeuter og har også været i terapi og de kan mærke forskel – men det kan jeg også.

Terapi virker – ikke fordi det er en metode, noget jeg trækker ned over hovedet på dig, men fordi det starter med at du har et ønske om, at noget skal være anderledes i dit liv.
Og selvfølgelig kan du ikke gøre det selv – forestil dig, at du bliver sat ind i et rumskib og skal flyve det uden forklaring eller manual – det er det samme – hvis dine forældre ikke har lært dig at flyve et rumskib, har du ikke en jordisk chance for at kunne det – du må først have nogen til at lære dig det.
Det er ikke pinligt ikke at kunne alting uden at have lært det, men det er ærgerligt ikke at gøre noget ved det der ikke virker – man kunne vel sige, at det er spild af liv.

Jeg håber mit svar er fyldestgørende – ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

Mange hilsner
Mette